Ασφαλής οδήγηση
Intouro

Ασφαλής οδήγηση

Και το Intouro επωφελείται από την κορυφαία ασφάλεια. Με ένα πακέτο ασφάλειας που υποστηρίζει τον οδηγό σε επικίνδυνες καταστάσεις που μπορεί να προκύψουν. Η τέλεια εργονομία του Intouro ελαττώνει το φόρτο του οδηγού όταν βρίσκεται πολλή ώρα στο τιμόνι. Ο οδηγός φτάνει άνετα όλα τα χειριστήρια, και όλες οι ενδείξεις και τα όργανα βρίσκονται στο οπτικό πεδίο του. Αυτό αυξάνει την ασφάλεια όλων των επιβατών του λεωφορείου.

Τα δισκόφρενα ταχείας ανταπόκρισης σε κάθε άξονα υποστηρίζουν τον οδηγό κατά την διαχείριση κρίσιμων καταστάσεων οδήγησης. Τα συστήματα υποβοήθησης ABS και ASR αποτελούν βασικό εξοπλισμό και ενισχύουν την ασφάλεια κατά την πέδηση και την κίνηση, ακόμη και σε δύσκολο έδαφος, ενώ το σύστημα υποβοήθησης πέδησης (BAS) ελαχιστοποιεί την απόσταση πέδησης και ακινητοποίησης του οχήματος σε περίπτωση πέδησης έκτακτης ανάγκης.

Το Ηλεκτρονικό Πρόγραμμα Ευστάθειας (ESP®) βοηθάει τον οδηγό να αντεπεξέλθει σε αναπάντεχες καταστάσεις, όπως η γρήγορη κίνηση σε στροφές ή οι απότομοι ελιγμοί αποφυγής. Η υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας (SPA) και το Προηγμένο Σύστημα Πέδησης Έκτακτης Ανάγκης (Advanced Emergency Braking System, AEBS) για υποβοήθηση σε περίπτωση πέδησης έκτακτης ανάγκης συμβάλλουν στην αποκλιμάκωση επικίνδυνων οδηγικών καταστάσεων. Επιπλέον υποστήριξη παρέχει το ηλεκτρονικός-πνευματικός έλεγχος πέδησης (EBS), χάρη στον οποίο ελαττώνεται ακόμη περισσότερο η απόσταση ακινητοποίησης καθώς τα φρένα ενεργοποιούνται με ταχύτερο και ακριβέστερο τρόπο.