Sigurnost u slučaju nesreće
Intouro

Sigurnost u slučaju nesreće

Onaj tko putuje autobusom, može se pouzdati u visok stupanj sigurnosti – prije svega u Mercedes-Benzovom autobusu. Ako unatoč tome ipak dođe do nesreće, stabilna konstrukcija s prstenastim nosačima pruža putnicima i vozaču izuzetno visok stupanj zaštite.

Pregradne stijene, rukohvati i posebna sjedala od materijala koji apsorbira energiju pružaju dodatnu sigurnost.

Čvrstoća karoserije autobusa bitan je faktor za njegovu pasivnu sigurnost. Zahvaljujući njezinoj otpornosti, mogu se izbjeći posljedice prometne nesreće. Visoka čvrstoća tijela vozila kod Mercedes-Benzovih autobusa među ostalim je osigurana prstenastim nosačima optimirane težine koji se nalaze uzduž cijelog tijela. Čvrstoća je definirana u skladu s pravilnikom ECE-R 66/02. Ona točno utvrđuje „prostor preživljavanjaˮ koji u slučaju prometne nesreće treba biti osiguran konstrukcijom.

Proizvesti sigurna vozila glavni je cilj Mercedes-Benzovog integralnog koncepta sigurnosti. To obuhvaća i sve mjere koje pomažu svesti posljedice nesreće na najmanju moguću mjeru. Zato je važan dio našeg rada i ciljano informiranje službi za spašavanje. Jer detaljno znanje o našim vozilima i njihovim sigurnosnim sustavima pomaže službi za spašavanje da brže dođe do ozlijeđenih. I tako spasi živote.