BlueEFFICIENCY Power
Intouro

BlueEFFICIENCY Power

Ved utviklingen av miljøvennlige og innovative fremdriftsteknologier opprettholder Mercedes-Benz sin pionerrolle: Til tross for økte krav har vi klart å holde drivstofforbruket på et velkjent lavt nivå.

Den sterke drivlinjen sikrer Intouro fremragende ytelse på ethvert bruksområde. BlueEFFICIENCY Power-motoren med BlueTEC® 6, OM 936, imponerer med enormt god driftsøkonomi samtidig som den er svært miljøvennlig. Den sekssylindrede rekkemotoren med et sylindervolum på 7,7 liter opererer med effekttrinnet med 220 kW/300 hk og alternativt med 260 kW/354 hk. Motoren utvikler da et dreiemoment på henholdsvis 1200 og 1400 Nm ved turtall på mellom 1100 og 1600 omdreininger i minuttet.

Den manuelle sekstrinns girkassen Mercedes‑Benz GO 190 er standard og byr på mye kjørekomfort. Enda mer bekvem blir kjøringen med en av automatgirkassene eller den automatiserte manuelle girkassen, som kan leveres som tilleggsutstyr. I tillegg til bedre kjørekomfort byr de også på driftsøkonomiske fordeler. Resultatet er størst mulig effektivitet sammen med maksimal motoreffekt og fremragende kjøredynamikk. Allerede under 1000 omdreininger tar dieselmotoren kraftig i og reduserer dermed forbruk og støy. Takket være stivere veivhus og ny turboteknologi akselererer Intouro mykere, stillere og mer kraftfullt – selv ved høyere hastigheter. Høy produksjonskvalitet reduserer friksjonstap i motoren og oljeforbruket. Serviceintervallene er på inntil 90 000 kilometer.

Konstruktørene til Mercedes-Benz etterstreber toneangivende løsninger på alle områder: Den slitasjefrie retarderbremsen benytter motorens kjølevann og ingen olje som bremse- og kjølemedium. Det gir en vektbesparelse på rundt 30 kilo og gjør vedlikehold overflødig – samtidig styrkes den totale driftsøkonomien. Retarderbremsen kan leveres som tilleggsutstyr i forbindelse med manuelle og automatiserte manuelle girkasser.

Mercedes-Benz OM 936 BlueEFFICIENCY Power-motor, vertikalt montert sekssylindret rekkemotor, avgasstrinn Euro VI med et sylindervolum på 7,7 l. Effekt: 220 kW (299 hk) ved 1800/min. Det tilsvarende dreiemomentet er 1200 Nm.

Motoren har common rail-innsprøytning. Innsprøytningstrykket genereres av en høytrykkspumpe.

Mercedes-Benz OM 936 BlueEFFICIENCY Power-motor, vertikalt montert sekssylindret rekkemotor, avgasstrinn Euro VI med et sylindervolum på 7,7 l. Effekt: 260 kW (354 hk) ved 2200/min. Det tilsvarende dreiemomentet er 1400 Nm.

Motoren har common rail-innsprøytning. Innsprøytningstrykket genereres av en høytrykkspumpe.

Den nye integrerte retarderen oppnår et bremsemoment på inntil 3500 Nm. Den er konstruert som sekundærretarder og benytter motorens kjølevæske som bremse- og kjølemedium. Den tidligere nødvendige olje-/vannvarmeveksleren bortfaller i likhet med det tilhørende oljeskiftet på retardereren. 

Ny er også den i stor grad slitasje- og vedlikeholdsfrie clutchen. På grunn av clutchens sentrisk plasserte og pneumatisk betjente arbeidssylinder bortfaller mekaniske deler som utløserarm, utløserlager og clutchkraftforsterker.

Sammen med den nye Mercedes-Benz BlueEFFICIENCY Power-motoren i overensstemmelse med Euro VI benyttes den automatiserte manuelle girkassen Mercedes-Benz PowerShift. Føreren drar som vanlig nytte av girkassens progressive trinndeling samt raske og samtidig komfortable girskift. Utvekslingen strekker seg fra 6,57 i førstegiret til 0,63 i det høyeste girtrinnet. Betegnelsen på girkassen gjør det klart: Den er klassifisert for maksimale motordreiemomenter på inntil 2500 Nm. En varmeveksler holder oljetemperaturen i girkassen konstant på en driftstemperatur på ca. 80 grader. Det virker positivt inn på girkassens oljeskiftintervaller.

Denne innovative manuelle girkassen gir sjåføren omfattende avlastning. Sjåføren trenger bare å stille inn kjøreretningen eller velge riktig gir ved manuell drift – resten tar girkassestyringen seg av.