Management temperaturi
eCitaro

Management temperaturi

Inteligența se întâlnește cu inovația.

Datorită interiorului mare, suprafețelor mari ale ferestrelor și deschiderii frecvente a ușilor, temperatura interioară a unui autobuz orășenesc este foarte mare consumatoare de energie. Întrucât nu este generată nicio o căldură pierdută utilizabilă, datorită eficienței ridicate a unui motor electric în timpul funcționării, consumul total de energie al unui autobuz complet electric poate să se dubleze aproape, în special, în sezonul ce necesită încălzirea.

Acest consum mare de energie adițional are un impact clar asupra autonomiei. Din acest motiv, gestionarea termică inteligentă sofisticată a eCitaro minimizează consumul de energie, asigurând în același timp o autonomie maximă. Interiorul poate fi precondiționat la temperatura dorită încă de când are loc încărcarea în depou. Compartimentul pasageri este răcit printr-un sistem de aer condiționat în plafon standard cu o pompă de căldură, ce economisește energia.

Compartimentul pasageri al eCitaro este încălzit în mod eficient energetic prin pompa de căldură CO2 optimizată, conectată la circuitul de apă. Aceasta reduce consumul de energie al radiatoarelor ventilator electrice de pe pereții laterali, permițând prin aceasta o autonomie mărită în timpul iernii. Binecunoscuta cutie din față are un schimbător de căldură dublu. În mod opțional, poate fi utilizat un radiator auxiliar pe bază de combustibil. Temperatura interioară automată, care depinde de temperatura exterioară, este în special inovatoare. Aici puteți alege între o linie caracteristică Eco și Confort. Aceasta conduce la o creștere a eficienței cu până la 40 la sută.

Proiectarea sistemului de aer condiționat al compartmentului pasageri se bazează pe specificațiile Asociației Transportului Public German (VDA). Nivelul de confort în limitele exterioare, unde temperaturile ambientale sunt fie extrem de ridicate sau extrem de scăzute, este reglat. În locul unei temperaturi interioare absolute prestabilite, este utilizată o reducere sau creștere definită până la valoarea externă. Gestionarea termică a fost optimizată până la cel mai mic detaliu.

Aceasta înseamnă că toate componentele emițătoare de căldură sunt conectate una cu alta în vederea optimizării energiei necesare pentru răcire. Performanța încălzirii și climatizării depinde deasemenea de numărul de pasageri la bord. Aceasta este determinată prin senzorii de sarcină punte.

Întrucât pasagerii din autobuzele orășenești petrec de regulă numai puțin timp în vehicul, această ușoară limitare a confortului în favoarea consumului de energie și prin urmare a autonomiei este perfect rezonabilă. Pe de altă parte, dat fiind că șoferii își petrec întreaga zi de muncă în autobuzul orășenesc, cerințele acestora sunt întrucâtva mai mari - în special, dacă se recunoaște că trebuie să fie protejată o condiție fizică maximă a șoferului. Ținând cont de aceasta, climatizarea stației de lucru a șoferului este reglată separat și independent de compartimentul pasageri. Pe ansamblu, energia necesară pentru încălzirea eCitaro, ventilare și climatizare este aproape cu 40 la sută mai mică decât pentru Citaro existent cu motor cu combustie internă.

Încălzire eficientă

Răcire unitate auxiliară

Aer condiționat

Control temperatură baterie