Ovde je to! Tamo gde ljubitelji muzike obično počinju da budu raspoloženi za svoj događaj s pogledom na Hamburg, prolaznici su danas mogli da otkriju vrhunsku tehnologiju vozila i udobnost putnika gradskih autobusa u dva inovativna zglobna autobusa. Mercedes-Benz je istovremeno predao dva potpuno električna eCitaro G gradska autobusa Hamburger Hochbahn AG (HOCHBAHN) i Verkehrsbetriebe Hamburg-Holstein GmbH (VHH).   

Nove zvezde u Hamburgu: dvostruka predaja autobusa Mercedes-Benz eCitaro G kompaniji Hamburger Hochbahn AG i Verkehrsbetriebe Hamburg-Holstein GmbH (VHH)

Prevoznička kompanija sa sedištem u Rimu, Atac, dobiće 100 hibridnih autobusa Mercedes-Benz Citaro. Gradski autobusi trebalo bi da budu isporučeni u tri lota između juna i jeseni ove godine. Oni su deo ambicioznog investicionog programa za modernizaciju voznog parka prevozničke kompanije u glavnom gradu Italije. Jedan od ciljeva kompanije je značajno smanjenje emisije štetnih materija.

Bietigheim-Bissingen / Mannheim, 15. Januar 2020 – Autobuska kompanija Spillmann već godinama čini sve što može kako bi putovanje linijskim autobusom bilo pravo iskustvo. U tu svrhu kreiraju se individualno dizajnirani i prilagođeni Mercedes-Benz autobusi. Jedinstvena vozila koja bi putnicima trebalo da ostanu u pozitivnom sećanju. Kompanija iz Bietigheima stavila je u upotrebu pet ovakvih vozila sa motom. Bulent Menekse, generalni direktor preduzeća za autobuse Spillmann GmbH je preuzeo četiri Mercedes-Benz Citaro hibrida i jedan zglobni autobus u fabrici autobusa u Manhajmu od Rudiger Kappela, šefa prodaje voznog parka Daimler autobusa u Nemačkoj.

(sa desna nalevo) Izvanredan dizajn zadovoljava visokotehnološku opremu:  Bulent Menekse, generalni direktor preduzeća za autobuse Spillmann GmbH, dobija simbolični ključ novog modela Mercedes-Benz Citaro od Rudiger Kappela, šefa prodaje voznog parka Daimler autobusa u Nemačkoj. Svako vozilo je unikat i ima moto: Pet tematskih vozila nose imena Astronomija, Vintage, Bietigheim, Mobility i Skiper.

Reutlingen/Štutgart, 29. novembar 2019. -- Uz veliku podršku, preduzeće za gradski saobraćaj u Reutlingenu (RSV) je 29. novembra. preuzelo četiri Mercedes-Benz gradska autobusa na potpuno električni pogon. Na novom, namenski izgrađenom terminalu za električne autobuse preduzeća RSV, Hermann Fröhlich, rukovodilac prodaje za regiju Jugozapad u Daimler Buses, i dr Jens Heinemann, rukovodilac za privatne kupce u Daimler Buses Nemačka, su predali simbolični ključ Mark Hogenmülleru, direktoru preduzeća Reutlinger Stadtverkehrsgesellschaft mbH.

Centralni terminal za autobuse u Reutlingenu: od decembra 2019. eCitaro čini deo nove gradske slike.